Alexei Luca, pictorul care realizează la Cahul pictura gigantică pe o suprafață de 1000 m.p., spune că este cel mai mare proiect al său.

Pictorul spune că lucrarea sa e despre tradițiile, istoria și cultura zonei. Pictura reprezentă plaiul nostru și vine să transmită ospitalitatea cahulenilor.

Potrivit lui Alexei Luca, prosopul este elementul principal al picturii, acesta fiind prezent în toate secvențele pictate pe giganticul zid de beton.

„Mi-am propus să readuc tradițiile care se uită, să vadă actuala generație preocupările moldovenilor din trecut”, spune Alexei Luca.

Pictura murală de la Cahul este realizată în cadrul proiectului primăriei locale „Pentru Cahul prin artă”. Acesta presupune executarea unei picturi murale cu suprafața de 1000 m.p. în cadrul programului de granturi  „DAR 1+3”. Asociația Băștinașilor „Cahulenii reUniți”, la fel, sprijină acest proiect ambițios.

Anterior, Alexei Luca, care a realizat peste 50 de picturi murale în România, Ucraina, SUA, Italia și Germania, a pictat lucrarea „Secretul” pe peretele unui liceu din Cahul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.