Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dat curs, sâmbătă, solicitărilor procurilor de a o plasa pe deputata Partidului „Șor”, Marina Tauber, în arest preventiv pentru o lună, comunică Jurnalist.md.

Din izolatorul CNA, unde a fost plasată joi, când a fost reținută, Tauber a fost mutată în Penitenciarul nr.13.

Deputata pledează nevinovată, iar apărarea acesteia a declarat că va contesta hotărârea instanței.

În timp ce instanța examina cererea procurorilor privind plasarea în arest, sub pereții judecătoriei a avut loc o acțiune de susținere a Marinei Tauber la care au participat susținători ai formațiunii politice, printre care deputați și consilieri municipali.

După pronunțarea hotărârii, Tauber s-a declarat, din nou, nevinovată și a spus că justiția îndeplinește ordinele Maiei Sandu.

Avocatul Iulian Balan a spus că în cele aproape 80 de file ale dosarului în nici una nu apare numele Marinei Tauber ca fiind vinovată de ceva, dar se face referință la persoane terțe. Potrivit avocatului, probele sunt speculative.

Acuzarea de stat a declarat că au existat riscuri de distrugere a probelor, motiv pentru care a solicitat arest preventiv pentru 30 de zile.

Marina Tauber este acuzată de procurori că ar fi participat la falsificarea raportului financiar al Partidului „Șor” și a acceptat finanțarea formațiunii de un grup criminal organizat. Ea fost reținută joi, 21 iulie, după ce i-a fost ridicată imunitatea parlamentară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.