luni, august 8, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

(foto) O pictură cât o școală! Lucrare murală uriașă realizată în orașul Cahul

Acasă Cahul (foto) O pictură cât o școală! Lucrare murală uriașă realizată în orașul...

Edificiul Liceului Teoretic „Piotr Rumeanțev” din Cahul a devenit mai frumos, iar orașul – mai atractiv. Ambele obiective au fost atinse în rezultatul implementării unui proiect propus de elevii liceului, pe care l-a finanțat primăria locală. Este vorba de realizarea unei picturi murale uriașe pe partea exterioară a unui dintre pereții unui bloc de studii a instituției. Lucrarea, cu denumirea „Secretul”, a fost realizată de pictorul Alexei Luca.

Proiectul bucură ochii trecătorilor și a devenit una dintre atracțiile orașului.

Ne bucurăm că această pictură murală înfrumusețează nu doar liceul, ci și tot orașul. Această lucrare dă un aspect nou edificiului liceului și bucură ochii trecătorilor, a afirmat Valentina Onuța, directoarea liceului.

„Suntem foarte recunoscători primăriei pentru că ne-au alocat fondurile necesar pentru implementarea proiectului. Asemenea proiecte fac orașul Cahul irepetabil”, spune Alexandr Tarlapan, elev la liceu și unul dintre membrii echipei proiectului.

Pictorul Alexei Luca a realizat peste 50 de picturi murale imense în România, Ucraina, SUA, Italia și Germania. Lucrarea de la Cahul se numește „Secretul”, iar prin ea autorul a încercat să redea universul și năzuințele elevilor.

„Mi-am propus ca lucrarea să emane energie pozitivă, să transmit mesajul că fiecare dintre elevii care ies de pe poarta liceului au în față o sumedenie de oportunități, o lume întreagă”, spune pictorul.

Pictura murală „Secretul” a fost realizată în cadrul proiectului „Un Cahul colorat, mai atractiv pentru tineri și turiști”, prin programul de Bugetare Participativă, finanțat de Primăria Cahul.

Pictorul Alexei Luca a realizat peste 50 de picturi murale imense în România, Ucraina, SUA, Italia și Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -