sâmbătă, mai 28, 2022
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Proiect ambițios la Cahul. O pictură murală gigantică va da „viață” unui zid de beton

Acasă Cahul Proiect ambițios la Cahul. O pictură murală gigantică va da „viață” unui...

Un uriaș zid gri din beton de la intrarea în orașul Cahul are toate șansele să devină un „perete viu” care să întoarcă privirile trecătorilor. Construit încă în perioada sovietică, zidul din beton de la intrarea în Cahul, dinspre nord, afectează de mulți ani imaginea localității și lasă vizitatorilor amintiri nu tocmai dintre cele mai frumoase.

Zidul gri din beton va prinde… viață, odată cu implementarea proiectului primăriei locale „Pentru Cahul prin artă”. Acesta presupune executarea unei picturi murale cu suprafața de 1000 m.p. în cadrul programului de granturi  „DAR 1+3”. Asociația Băștinașilor „Cahulenii reUniți”, la fel, se angajează să sprijine realizarea acestui ambițios proiect.

Primăria Cahul a organizat ieri și dezbateri publice, solicitând localnicilor să vină cu la tema viitoarei picturi, dar și în eventualitatea colectării de fonduri sub aspectul unei contribuții din partea comunității. Ideile au curs gârlă – de la covor național până la lacuri cu nuferi.

Totuși, cei mai mulți cahuleni au optat, în dezbaterile pe Internet, pentru pictarea unui covor național. O altă parte a propus pictarea unor scene cu cele mai importante evenimente din istoria orașului Cahul.

Unul dintre modelele propuse

Amintim că, recent, Primăria Cahul a susținut proiectul realizării unei picturi impunătoare pe unul dintre pereții exteriori ai Liceului Teoretic „Piotr Rumeanțev”.

Vezi și (foto) O pictură cât o școală! Lucrare murală uriașă realizată în orașul Cahul

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -