sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Teren nou de joacă pentru micii pacienți de la Institutul Oncologic din Chișinău

Acasă Regiuni Chișinău mun. Teren nou de joacă pentru micii pacienți de la Institutul Oncologic din...

Un teren nou de joacă, destinat micilor pacienți, a fost inaugurat la Institutul Oncologic din Chișinău. Acesta a fost reamplasat și renovat la inițiativa Asociației „Viața fără leucemie”, cu sprijinul unui grup de voluntari.

Anterior, aici exista un teren de joacă doar că acesta devenise inaccesibil pentru micii pacienți, întrucât secția Hematologie pentru copii a fost reamplasată într-un alt bloc al instituției curative.

Costul lucrărilor de renovare a noului teren de joacă de la Institutul Oncologic este de aproximativ 54 de mii lei. Circa 70% din cheltuieli au fost din contul mijloacelor financiare oferite de sponsori, în special Asociația Investitorilor din România, companiile „Ion Moș” SRL și „Cheton Grup” SRL, alți agenți economici și persoane fizice. O parte din lucrări a fost executată de un grup de elevi voluntari din cadrul Instituției Publice „Școala Profesională din or. Hâncești”.

În cadrul evenimentului de inaugurare a terenului de joacă, tânăra scriitoare Nicoleta Negrescu, care a reușit să învingă cancerul, a oferit în dar Institutului Oncologic 60 de exemplare ale cărții sale „Prin nori de lapte și venin”. Lucrarea este un roman autobiografic, dedicat copiilor și adolescenților care se confruntă cu o maladie oncologică.

Iar Asociația „Viața fără leucemie” a transmis părinților care îngrijesc de copii bolnavi de cancer un set de materiale informative, realizate în cadrul unui proiect finanțat de Uniunea Europeană. La finalul evenimentului, tuturor copiilor din spital li s-au oferit mici surprize.

Anual, în R. Moldova sunt diagnosticați cu leucemie aproximativ 100 de copiii.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -