Trei întreprinderi sociale au fost premiate în cadrul Galei Businessului Moldovenesc: Centrul de IT, Robotică „Vibe Academy”, „Floare de Cireş” SRL de pe malul drept și „Invalife” de la Tiraspol.

Cei trei antreprenori sociali au primit trofeele înmânate de către directorul Camerei de Comerț şi Industrie, Sergiu Harea, ambasadorul UE, Jānis Mažeiks, ambasadoarea Suediei Katarina Fried și Sorin Mereacre, președintele Fundației Est-Europene.

La Centrul de IT copiii învaţă să folosească calculatorul, să creeze jocuri şi să programeze roboţi din piese lego, scrie realitatea.md. „Floare de Cireş” SRL, din Răzeni, raionul Ialoveni, este specializată în servicii de catering şi pregătirea bucatelor, unde marea majoritate a angajaților sunt persoane cu dizabilități. Acestea au fost instruite să devină chelneri şi ajutori de bucătar. Iar „Invalife” din Tiraspol este un centru modern de reabilitare fizică, care ajută la recuperarea persoanelor care au suferit anumite traume, intervenții chirurgicale, boli neurologice înnăscute sau atacuri vasculare cerebrale (AVC).

Cele trei întreprinderi sociale au beneficiat de granturi în valoare de 37,5 mii de euro de la UE şi Suedia, prin intermediul Fundaţiei Est Europene. Fondurile au fost folosite pentru dezvoltarea afacerilor și deschiderea de noi locuri de muncă.

Gala Businessului Moldovenesc, ediția XXI, s-a desfășurat la 6 iunie. Peste 100 de companii care activează în diverse sectoare ale economiei au fost premiate în cadrul Galei. Evenimentul a fost organizat de Camera de Comerț și Industrie.