O acțiune exemplară de plantare a copacilor a avut loc recent în orașul Drochia, demonstrând implicarea activă a elevilor, a profesorilor și a autorităților locale în promovarea unui mediu verde și sănătos.

Astfel, elevii din clasa a X-a A, ghidați de dirigintele Victor Tofan, au plantat 30 de copaci de mesteacăn în jurul Monumentului Deportaților din oraș. Această inițiativă a fost susținută de Primăria orașului Drochia, care a asigurat materialele necesare și a facilitat desfășurarea acțiunii.

Tinerii, echipați cu mănuși și hârlețe, au lucrat cu entuziasm și dăruire, consolidând spiritul de echipă și activizmul civic. Ei au înțeles importanța spațiilor verzi în combaterea poluării și a încălzirii globale, dar și rolul lor esențial în crearea unui mediu mai curat și mai sănătos.

„Ne exprimăm gratitudinea, din partea întregii comunități #liceudecalitate, către Primăria Drochia, pentru asigurarea copacilor, precum și pentru frumoasă oportunitate oferită”, au declarat reprezentanții consiliului elevilor. „Nu ezităm să contribuim, prin voluntariat, la prosperarea comunității și să colaborăm activ cu autoritățile publice. Suntem încântați de această experiență memorabilă!”

Efortul elevilor, al profesorilor și al autorităților locale a dat naștere unei oaze verzi în centrul orașului Drochia, care va oferi umbră și oxigen locuitorilor, dar și o priveliște mai plăcută. Această acțiune servește ca un exemplu demn de urmat pentru alte comunități, demonstrând că prin implicare și colaborare se pot realiza lucruri mărețe.

Pe lângă beneficiile directe ale plantării copacilor, această acțiune are o valoare educativă deosebită. Elevii au învățat importanța protejării mediului, a muncii în echipă și a responsabilității civice. Ei au demonstrat că sunt o generație conștientă de problemele actuale și dornică să se implice activ în rezolvarea lor.

Adriela Bejenari,
jurnalistă comunitară din orașul Drochia