Primăria Chișinău anunță că a investit, în ultimii ani, peste 100 de mil. de lei în construcția și reparația a zeci de kilometri de drumuri și trotuare din suburbii. Din bugetul municipal au fost alocate fonduri pentru extinderea și modernizarea iluminatului public stradal în suburbii.

Drumuri bune la Colonița

Exemplu este drumul central din Colonița, care a fost reparat capital pentru dată de la construcția sa acum 60 de ani. Investiția a fost de aproape 15 mil. de lei.

Lucrările de reparație a străzii Ștefan cel Mare și Sfânt s-au desfășurat pe o lungime de 2,3 km. Pe ambele părți ale drumului au fost pavate trotuarele. Drumul central din Colonița asigură accesul către mai multe instituții sociale: grădinițe, școală, Centrul de Sănătate, Centrul de Creație și Agrement, parc.

Un proiect construit de la zero este tronsonul de drum pe o lungime de 2 kilometri, ce unește străzile Botoșani – Stamati – Salcâmilor din Stăuceni. Valoarea lucrărilor a fost de 15 mil. de lei. Proiectul a fost finanțat din bugetul municipal și cel local. Investiția Primăriei Chișinău este de 7,7 mil. de lei.

Drumuri bune și la Băcioi

Un alt proiect de infrastructură rutieră realizat în suburbii în comun cu administrația locală este drumul de acces în comuna Băcioi. Costul total al lucrărilor a fost de 8,06 mil. de lei, dintre care municipalitatea a alocat 5 mil. de lei.

Traseul asfaltat se întinde pe o lungime de 3 km și face legătura dintre bulevardul Dacia din Capitală și strada Băcioii Noi din suburbie. Proiectul a inclus, de asemenea, trasarea marcajului și instalarea indicatoarelor rutiere.

Investiții și la Vadul lui Vodă

Aproape 5,5 milioane de lei a alocat Primăria Chișinău pentru construcția a peste 5 kilometri de trotuar în Parcul Nistrean din Vadul lui Vodă. Datorită modernizării infrastructurii, locuitorii și turiștii care vizitează zona au parte de condiții mai bune de agrement și odihnă.

Din bugetul municipal au fost alocate resurse și pentru reparația drumurilor locale din Ciorescu, Cricova, Grătiești, Tohatin, Cruzești, Budești, Bubuieci, Vadul lui Vodă, Condrița, Codru, Trușeni, Vatra, Ghidighici.