Mulţi angajaţi din Primăria Chișinău, printre care și edilul Ion Ceban, au sădit în week-end 123 de arbori decorativi, de diferite specii, în Parcul „Valea Morilor”.

EI au plantat sorb argintiu, scoruș frunză de stejar, măr japonez, prun negru și arborele pagodelor (Ginko biloba). Astfel, a completată cu arbori aleea principală din parc.

foto: chisinau.md

Primarul Ceban spune că s-a bucurat să vadă familii cu copii, care au acceptat provocarea primăriei de a se implica în acțiunea de sădire a pomilor.

foto: chisinau.md

Primăria Chişinău invită toţi doritorii să se alăture acţiunilor de plantare a copacilor, în cadrul Campaniei iniţiate de municipalitate, pentru a avea un oraş mai verde şi mai frumos. Municipalitatea va anunțat ulterior locaţiile unde vor fi plantaţi alţi arbori.

Totodată, mai multe acțiuni de salubrizare au loc în municipiul Chişinău.

foto: chisinau.md

Spre exemplu, sute de persoane, împreună cu reprezentanţi ai administraţiei publice locale, au colectat gunoiul din preajma râuleţului Durleşti, pe str. Vasile Lupu, 107, str. Sprâncenoaia și Academiei, parcul Decembriştilor şi în parcul adiacent lacului Victoria din şos. Munceşti 794, dar şi în alte spaţii publice.