Ceremonia oficială de inaugurare a noii remize a Postului de Pompieri Voluntari a avut loc recent în localitatea Sireți, raionul Strășeni.

Postul de pompieri voluntari a fost renovat în cadrul proiectului ,,Cooperarea comunitară pentru îmbunătățirea serviciului de pompieri în comunitățile Sireți și Roșcani” în cadrul Programului Comunitatea Mea.

Renovarea postului comunitar a fost posibilă grație asistenței financiare din partea USAID Moldova, Solidarity Fund PL în Moldova, Consiliului raional Strășeni și Primăriei Sireți. În total, s-a investit sumă de 266 mii de dolari.

Noua remiza a Postului de Pompieri Voluntari Sireți dispune de un spațiu special amenajat cu patru boxe destinate pentru păstrarea tehnicii din dotare, dar și de mobilier pentru depozitarea echipamentului de intervenție. Postul este dotat cu o autospecială, echipament și utilaje de intervenție la incendii, dar și pentru alpinism.

În cadrul programului a fost extinsă rețeaua de hidranți la incendiu în zona de intervenție a postului comunitar. Au fost montați 15 hidranți exteriori, 11 în satul Sireți și 4 în localitatea Roșcani. Tot în cadrul proiectului au fost organizate cursuri de instruire pentru pompierii voluntari,  care vor interveni de urgență în caz de incendii și situații excepționale, până la venirea pompierilor profesioniști.

La stație activează 12 pompieri voluntari, aleși din rândul localnicilor, care intervin în situații excepționale atât în localitatea Sireți cât și în localitatea Roșcani, deservind un număr de circa 7500 locuitori.

La nivel național sunt 20 de posturi voluntare de pompieri.