În călătoria sa prin sudul R. Moldovei, Stefano Cicchini, un travel vlogger din Italia, a descoperit mai multe locuri autentice și pitorești din regiunea Cahul.

În cele două zile petrecute în regiunea Cahul, Stefano a vizitat atelierul gastronomic al Mariei Minciună și Muzeul de Istorie și Etnografie din satul Slobozia Mare.

Foto: PNUD Moldova

Italianul a vizitat pensiunea „Casa Bunicului” din satul Pașcani, comuna Manta, stâna baciului Nicu Tudor, precum și Filarmonica Municipală Cahul.

Foto: PNUD Moldova

Vloggerul a observat nu doar frumusețea împrejurimilor, dar și farmecul oamenilor de acolo.

Foto: PNUD Moldova

„Am călătorit în multe țări din Europa și trebuie să recunosc că aceste locuri sunt unele dintre cele mai frumoase și primitoare. Abia aștept să povestesc publicului meu despre acest proiect cât mai mult, dar și în general despre tot ce am văzut în R. Moldova”, spune Stefano, citat de PNUD Moldova.

Din 2019, regiunea Cahul se bucură de suportul UE, prin intermediul „EU4Moldova: Regiuni-cheie”. Programul susține dezvoltarea social-economică inteligentă, incluzivă și durabilă a regiunii Cahul, pentru a asigura cetățenilor o calitate mai bună a vieții.

Un jurnal video din călătoria travel vloggerului italian la Cahul – aici.