Elevii Liceului Teoretic „Ștefan cel Mare” din Drochia au marcat Ziua Internațională a Păsărilor printr-o serie de activități interactive și educative organizate în cadrul proiectului „Lunarul Ecologic”. Sub sloganul „Lumea Prietenilor Noștri Înaripați”, elevii au celebrat diversitatea și importanța păsărilor în ecosistemele noastre.

Evenimentul a inclus crearea de postere menite a sublinia rolul esențial al păsărilor în menținerea echilibrului natural. Elevii au dat frâu liber imaginației și talentului artistic, realizând lucrări impresionante care au evidențiat frumusețea și fragilitatea lumii aviare.

Pe lângă crearea de artă, elevii au participat la sesiuni informative despre speciile de păsări din zonă, habitatul lor și provocările cu care se confruntă. Au aflat despre importanța conservării păsărilor și despre modalitățile prin care pot contribui la protejarea lor.

Prin participarea activă la toate etapele proiectului, elevii au dobândit cunoștințe valoroase despre biodiversitate și au înțeles necesitatea de a acționa pentru a conserva natura. Ei au conștientizat că fiecare dintre noi poate face o diferență prin gesturi simple, cum ar fi plantarea de copaci, evitarea utilizării pesticidelor și oferirea de hrană păsărilor pe timp de iarnă.

„Lunarul Ecologic” a demonstrat încă o dată implicarea activă a elevilor Liceului „Ștefan cel Mare” în problemele de mediu. Proiectul a contribuit la promovarea educației pentru mediu și la responsabilizarea elevilor în ceea ce privește protejarea naturii.

Pe lângă beneficiile ecologice, observarea și studierea păsărilor pot avea un impact pozitiv semnificativ și asupra stării de bine a elevilor. Numeroase studii au demonstrat că petrecerea timpului în natură și conectarea cu lumea naturală pot reduce stresul, îmbunătăți starea de spirit și stimula creativitatea.

Prin urmare, Ziua Internațională a Păsărilor, marcată cu entuziasm de elevii Liceului „Ștefan cel Mare”, a constituit o oportunitate excelentă de a învăța, de a acționa și de a aprecia frumusețea fragilă a lumii din jurul nostru.

Andreea Țurcan,
jurnalistă comunitară din or. Drochia