Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Nord a semnat noi contracte de antrepriză pentru implementarea a două proiecte de revitalizare și dezvoltare urbană în orașul Dondușeni și în municipiul Soroca.

Astfel, la Dondușeni va fi amenajate și reconstrucție pe terenuri cu o suprafață totală de peste 7000 m.p. Va fi construit un teren de minifotbal cu gazon artificial – 2016 mp; un teren multisport (baschet și volei) – 720 mp; un teren de workout – 300 mp; un teren de fitness – 300 mp, pavaje din beton vibropresat – 500 mp; îngrădire pentru terenurile sportive și utilaj sportiv. Lucrările vor dura 11 luni.

Proiectul de la Dondușeni depășește suma de 8,6 mil. de lei. Contribuția primăriei locale e de 10% din valoarea contractului.

Iar proiectul de revitalizare urbană de la Soroca urmărește crearea și dezvoltarea infrastructurii tehnico-edilitare pentru subzona Soroca a Zonei Economice Libere Ungheni-Business. Durata proiectului de opt luni și vor fi efectuate lucrări de construcție a două căi de acces, cu o suprafață totală de 2510 mp, și lucrări de amenajare a terenului, pe o suprafață de 17,6 ha.

Valoarea proiectului depășește 17 milioane de lei. Contribuția Primăriei Soroca e de 10%.

Banii, în cazul ambelor proiecte, sunt alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.