În satul Fundurii Vechi din raionul Glodeni au fost finalizate cu succes trei proiecte, în valoare totală de peste 6 milioane de lei, finanțate în mare parte prin intermediul Programelor Naționale „Satul European” și „Satul European Expres”.

Urmare a reamenajării și reparației etajului întâi al clădirii Gimnaziului, a fost deschisă o grădiniță cu 120 de locuri. Au fost create condiții bune pentru cinci grupe, care beneficiază de intrări și spații separate, cum ar fi dormitoarele și blocurile sanitare. Grădinița a fost dotată și cu o sală spațioasă pentru festivități. Prin intermediul Programului „Satul European” au fost investiți peste 5 mil. de lei.

De asemenea, un alt proiect, în valoare de 348 de mii de lei, a vizat dotarea grădiniței nou create cu mobilier și accesorii. Banii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală.

Tot la Fundurii Vechi a fost finalizat proiectul (606 mii lei) de reparație a blocurilor sanitare ale Gimnaziului. Au fost reparate două blocuri sanitare, unul pentru fete și altul pentru băieți.

Gimnaziul numără aproximativ 200 de elevi și 32 de angajați.

Satul Fundurii Vechi are 2800 de locuitori.