Casa de Cultură din Chetrosu a dat naștere unui nou proiect cultural ambițios, Cercul Literar-Dramatic „Păcălici”, cu scopul de a cultiva pasiunea pentru literatură și teatru în rândul comunității.

Cercul oferă un spațiu dedicat exprimării artistice și dezvoltării personale prin intermediul literaturii și teatrului, fiind deschis tuturor pasionaților de cuvânt și scenă, indiferent de vârstă sau experiență. Cu sprijinul conducerii și al cadrelor didactice din cadrul Casei de Cultură, „Păcălici” a devenit un loc de întâlnire unde membrii își pot explora creativitatea, își pot dezvolta abilitățile și pot interacționa cu alți pasionați de artă.

„Păcălici” a depășit statutul de simplu cerc cultural, devenind o comunitate unită de oameni dedicați artei și învățării continue. Membrii săi organizează lecturi publice, spectacole de teatru în aer liber și evenimente literare la nivel local și regional, contribuind la diversificarea ofertei culturale și la promovarea artei în raionul Drochia.

Cercul Literar-Dramatic „Păcălici” este un exemplu de implicare activă în viața comunității din Chetrosu. Prin proiectele și evenimentele organizate, membrii cercului contribuie la stimularea interesului pentru literatură și teatru, la educația artistică a publicului și la promovarea valorilor culturale în rândul locuitorilor din raionul Drochia.

Inițiativa Casei de Cultură din Chetrosu este un model demn de urmat de către alte instituții culturale din țară. Cercul Literar-Dramatic „Păcălici” demonstrează că pasiunea pentru artă poate uni oamenii și poate contribui la dezvoltarea culturală a unei comunități.

Daniel Pîntea,
jurnalist comunitar din satul Chetrosu