Satele Moldovei devin tot mai verzi, datorită inițiativelor locale dedicate protejării mediului. Un exemplu elocvent este satul Gribova din raionul Drochia, unde un val de schimbare ecologică a fost declanșat de implementarea proiectului „Ecoacțiune”.

Proiectul, dedicat îmbunătățirii calității vieții prin acțiuni concrete de ecologizare, a fost întâmpinat cu entuziasm de către comunitatea locală. Tinerii, cadrele didactice și ceilalți locuitori s-au mobilizat și au lucrat împreună pentru a transforma Gribova într-un loc mai verde și mai curat.

Contribuția domnilor Ion Pînzaru și Igor Grozavu a fost crucială pentru succesul proiectului. Aceștia au donat numeroși puieți care au fost plantați în zonele verzi ale satului, contribuind semnificativ la îmbunătățirea calității aerului și la reducerea poluării.

„Proiectul „Ecoacțiune” este mai mult decât o simplă plantare de copaci”, a declarat primarul satului Gribova. „Este o demonstrație a spiritului civic și a dorinței de a face o schimbare pozitivă în comunitatea noastră. Suntem recunoscători tuturor celor care s-au implicat și au contribuit la succesul acestui proiect.”

Proiectul „Ecoacțiune” este un exemplu demn de urmat pentru alte comunități din Moldova. El demonstrează că, prin implicare și colaborare, se pot realiza lucruri mărețe și se poate contribui la îmbunătățirea mediului înconjurător.

Bogdan Lungu,
tânăr jurnalist comunitar