Cei 574 de elevi ai Liceului „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești beneficiază de un mediu mai confortabil de studii, iar 67 profesori și personal auxiliar – de condiții mai bune de muncă, grație suportului oferit de Uniunea Europeană.

Valoarea totală a lucrărilor de eficientizare energetică a liceului e de cca 3 milioane de euro, din care 2,88 milioane de euro au fost oferiți de UE cu titlu nerambursabil. Circa 63 de mii de euro a constituit contribuția locală.

Evenimentul de inaugurare a liceului renovat energetic a avut loc la 27 februarie.

foto: adrcentru.md

Lucrările de construcții au inclus renovarea acoperișului și izolarea pereților exteriori ai clădirilor blocurilor liceului, schimbarea geamurilor, reabilitarea sistemului interior de încălzire, lucrări de ventilare și electricitate. Au fost instalate 15 panouri fotovoltaice pentru producerea energiei electrice, asigurarea cu apă caldă menajeră, renovarea blocurilor sanitare interioare ale instituției, dotarea cu tehnică performantă a bucătăriei instituției, precum și construirea căii de acces pentru persoanele cu nevoi speciale, lucrări de amenajare a teritoriului prin montarea pavajului și executarea scărilor exterioare.

La liceul din Șoldănești învață 574 elevi, inclusiv din 10 sate ale raionului Șoldănești și două localități din raionul Rezina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.