Mărțișorul, simbolul modest al primăverii, revine an de an cu firele sale alb-roșii, aducând speranță, energie și sete de viață. La Glodeni, târgul primăverii din centrul orașului captivează privirile trecătorilor cu o gamă variată de mărțișoare lucrate manual cu dragoste de meșteșugari locali.

Printre mulțimea de creații, o zărim pe dna Violeta Misevici, o fire pasionată de frumos și o creatoare iscusită de bijuterii primăvăratice. An de an, lucrările dumneaei aduc un strop de culoare și originalitate în cadrul expoziției, scrie ziarul Cîmpia Glodenilor.

„Copacul primăverii”, o creație a Violetei, atrage privirile cu floricele, frunzulițe, un cocostârc și o varietate de mărțișoare. „Operațiunea mărțișoare” începe încă din luna noiembrie, când doamna Violeta își dă frâu liber creativității și imaginației, împletind și croșetând cu migală.

Cele mai solicitate modele sunt cele create manual: mărțișoare-garoafe, căpșuni, pălării, ghiocei, îngerași, clopoței, floricele, buburuze, potcoave etc. Toate prind viață în mâinile Violetei, devenind creații colorate, cu aplicații din fetru, lemn, stofă, ață de sac, mărgele, broșe sau panglică tricolor. Mărțișoarele doamnei Violeta țin piept concurenței de pe piață prin frumusețea și originalitatea lor.

Totuși, frumusețea mărțișoarelor nu reflectă oboseala din spatele lor. Confecționarea lor este o muncă migăloasă, care necesită multă răbdare, îndemânare și, bineînțeles, dragoste. Toate doamnele care își expun lucrările la târgul de primăvară au depus mult suflet pentru a crea o gamă vastă de mărțișoare, adevărate bijuterii primăvăratice care aduc bucurie și speranță în sufletele oamenilor.

Violeta Misevici este un exemplu de meșteșugar dedicat, care prin talentul și pasiunea sa contribuie la păstrarea tradiției mărțișorului și la înfrumusețarea primăverii la Glodeni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.