Deputata PAS Doina Gherman a fost aleasă în funcția de vicepreședintă a Parlamentului, după ce a plecat în demisie predecesorul ei, Mihai Popșoi a fost învestit în funcția de ministru de Externe.

Hotărârea a fost adoptată în ședința plenară a legislativului de joi.

Doina Gherman are 41 de ani și este vicepreședinta PAS și lidera organizației de femei a acestei formațiuni politice. În 2005, a absolvit Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, iar în 2014 Academia de Administrare Publică.

***

În ședința de joi, Parlamentul a aprobat modificări în componența nominală a Biroului permanent al Parlamentului. Au fost excluși  din Biroul permanent deputații Olesea Stamate și Mihail Popșoi (ambii din PAS), fiind incluși în componența acestuia parlamentarii Ion Groza, Adrian Belîi și Larisa Voloh (toți din PAS).

Au fost operate modificări și în componența nominală a mai multor comisii parlamentare permanente. Veronica Roșca (PAS) a fost desemnată în funcția de președintă a Comisiei juridice, numiri și imunități, iar președinte al Comisiei protecție socială, sănătate și familie a fost numit deputatul Adrian Belîi (PAS). La șefia Comisiei politică externă și integrare europeană a fost desemnată Ina Coșeru (PAS). Comisia economie, buget și finanțe va avea o nouă funcție de vicepreședinte, deținută de deputatul Dorian Istratii (PAS).

În Parlament a sunt 11 comisii parlamentare permanente. Fracțiunile își numesc membrii în comisiile permanente, ținându-se seama de reprezentarea lor proporțională în Parlament.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.