duminică, februarie 25, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

O nouă structură a Guvernului R. Moldova

Parlamentul a modificat structura Guvernului R. Moldova, cu accent pe componenta de integrare europeană.

Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene a fost reorganizat în Ministerul Afacerilor Externe. Instituția este condusă de Mihai Popșoi, fost vicepreședinte al Parlamentului. El a venit în această funcție după ce și-a depus mandatul de șef al diplomației moldovene Nicu Popescu.

Funcțiile privind procesul de integrare europeană vor fi preluate de către Biroul pentru integrare europeană din cadrul Cancelariei de Stat. Procesul de integrare europeană va fi competența viceprim-ministrului pentru integrare europeană fără portofoliu. În această a fost numită Cristina Gherasimov, fostă consilieră a președintei Maia Sandu.

Opoziția parlamentară a criticat mărirea numărului de ministere.

Președintele fracțiunii Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Vlad Batrîncea, a comparat practica moldoveană cu cea internațională, spunând că în Franța, țară cu o populație de 80 de milioane, sunt 11 ministere, 14 membri ai Guvernului, nici un vicepremier, iar în Moldova, cu 2 milioane de cetățeni – sunt 14 ministere, 16 membri ai guvernului. Au fost patru, iar acum sunt cinci vicepremieri!

Guvernul R. Moldova urmează să adopte actele necesare pentru reorganizarea ministerului și va aduce actele sale în concordanță cu noua structură.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Последние статьи

Все

Подписывайтесь на нашу новостную рассылку

Чтобы быть в курсе всех новостей

- Advertisment -