Ceremonia de finalizare a unui proiecte de modernizate și de sporire a eficienței energetice a Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bălți a avut loc, joi, 21 septembrie. Proiectul total de modernizare s-a cifrat la aproape 30 mil. de lei.

La această instituție învață peste 1000 de elevi.

Anvelopa clădirii liceului (3.287mp) a fost termoizolată, a fost instalat un sistem de colectare și drenare a apelor pluviale, un sistem de protecție împotriva descărcărilor electrice, precum și un sistem de parazăpadă.

Clădirea a fost asigurată cu energie regenerabilă prin instalarea a 25 de unități de panouri fotovoltaice cu o putere totală de 10.0 kW. Acestea vor acoperi consumul de energie electrică a liceului echivalent consumului de energie pentru trei luni din sezonul de iarnă.

Încăperile liceului au fost asigurate cu sisteme de ventilare și anti-incendiu și inventar sanitar, a fost construită o cale de acces pentru persoanele cu necesități speciale, bucătăria instituției a fost modernizată și dotată cu echipament tehnic.

Lucrările au fost executate în perioada decembrie 2020 – august 2023, iar valoarea totală a proiectului de sporire a eficienței energetice a Liceului „Dimitrie Cantemir” din Bălți” a constituit aproape 24 mil. lei. Primăria Bălți a contribuit suplimentar cu 4,6 mil. lei pentru reabilitarea interioară a instituției de învățământ.

Din anul 2020, valoarea totală a proiectelor finanțate de UE în nordul Moldovei constituie peste 200 mil. lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.