Președinta Maia Sandu și-a încheiat vizita de lucru la segmentul înalt al celei de-a 78-a sesiuni a Adunării Generale a ONU, care a avut loc la New York.

De la tribuna ONU, Maia Sandu a îndemnat toate țările lumii libere să susțină Ucraina care rezistă invaziei rusești și R. Moldova care este în prima linie în luptă pentru democrație.

„Fac un apel către Comisia Europeană și toate țările membre ale UE să ne susțină. Mă adresez și dincolo de granițele UE, către toate țările lumii libere […] Astăzi, lupta pentru democrație în orice colț al lumii este luptă pentru democrație pretutindeni”, a declarat președinta, citată de instituția prezidențială.

La New York, Maia Sandu s-a întâlnit cu Secretarul General al ONU, Antonio Guterres, cu care a discutat progresul Moldovei, provocările curente, securitatea regională și impactul războiului de la hotar. Președinta i-a întâlnit pe președintele SUA, Joe Biden, și prima doamnă, Jill Biden, și a avut o serie de întrevederi bilaterale cu liderii țărilor europene pentru a promova parcursul european al R. Moldova și pentru a consolida relațiile bilaterale.

Totodată, în contextul reuniunii de la New York, Maia Sandu a participat la conferința „Democracy delivers”, organizată de USAID și de Fundațiile Ford și Rockefeller, unde a vorbit despre reformele din Moldova. În marja conferinței, șefa statului a avut discuții cu Secretarul de stat al SUA, Antony Blinken și Samantha Power, Administratoarea USAID.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.