Organizat de Centrul de Resurse Juridice din Moldova (CRJM), ediția a V-a a Forumului Reformarea Justiției și Combaterea Corupției se va desfășura între 19 și 20 septembrie.  

Evenimentul este una dintre cele mai importante platforme de dezbateri profesioniste și își propune identificarea celor mai optime soluții de reformă.

Ediția din acest an se va concentra pe principalele reforme aflate în proces de implementare – evaluarea externă a judecătorilor și procurorilor, reforma Curții Supreme de Justiție, dar și fortificarea instituțiilor responsabile de combaterea corupției. În cadrul Forumului vor fi prezentate date actuale despre starea justiției și despre lupta împotriva corupției din R. Moldova. În sesiunea dedicată „Justiției viitorului” vor fi discutate despre oportunitatea integrării noilor tehnologii în sistemul de justiție și despre influența inteligenței artificiale asupra justiției.

La Forum vor avea intervenții principalii actori din sectorul justiției, reprezentanții clasei politice, experți din societatea civilă, dar și parteneri de dezvoltare. Forumul va fi deschis de premierul Dorin Recean, alături de Ambasadorul SUA, Kent D. Logsdon, și de Șeful Delegației UE la Chișinău, Jānis Mažeiks.

Evenimentul va fi transmis în direct pe Internet.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.