Organizația Teritorială Chișinău a Partidului Național Moldovenesc (PNM) l-a desemnat în calitate de candidat pentru funcția de primar al Capitalei pe Dragoș Galbur, liderul formațiunii.

Galbur apare într-un spot de lansare în care afirmă că vrea un Chișinău care să pulseze de viață modernă, unde inovația se împletește cu istoria.

Candidatul spune că are planuri concrete și viziuni determinate de a pune Chișinăul pe harta Europei.

Sloganul lui Dragoș Galbur este „Chișinău mai bun”.

„Chișinăul are nevoie de un patriot adevărat și incoruptibil la conducerea sa, iar Dragoș Galbur îndeplinește aceste criterii cu excelență”, se arată în mesaj.

Dragoș Galbur (35 de ani) este originar din Bălți. A fost un blogger și a făcut studii în medicină. Provine dintr-o familie de medici. A activat anterior la Ministerul Sănătății, iar apoi a stat în Irlanda. În martie 2023 a fost fondat Partidul Național Moldovenesc pe care îl conduce.

Până acum, și-au anunțat candidații la Primăria Chișinău mai multe formațiuni politice. Vor candida actualul primar Ion Ceban (MEN); Lilian Carp (PAS); Diana Caraman (PCRM); Ion Bulgac (CUB); Victor Chironda (PDA); Ion Purice (PL); Vadim Brînzaniuc (PSDE); Adrian Albu (PSRM); Ion Ștefăniță (Respect Moldova); Mihail Bagas (LOC); Anatol Usatîi (PDCM); Ruslan Codreanu (Puterea Oamenilor); Vasile Costiuc (Democrația Acasă); Tatiana Bordeianu (PACE); Ruslan Verbițchi (PLDM); Mihail Poleanski (Congresul Civic); Vasile Bolea („Renaștere”); Constantin Butucel (PACE); Oleg Burlacu (PLDM) și expertul în drept Teodor Cârnaț (independent).

Alegerile locale vor avea loc la 5 noiembrie.

Perioada electorală pentru alegerile locale generale a început la 7 august, iar perioada de desemnare și înregistrare a candidaților – la 6 septembrie. Campania electorală pentru alegerile locale generale va începe la 6 octombrie.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, 60 de partide și mișcări social-politice au dreptul să participe la alegerile locale.

Scrutinul local din toamnă va costa circa 180.000 mil. de lei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.