Proiectul de modificare a Codului cu privire la știință și inovare a fost votat în a doua lectură cu voturile a 67 de deputați.

Modificările se referă și la crearea Consiliului Consultativ pentru Știință și Tehnologie. Această structură va oferi consultanță administrației publice centrale, responsabilă de elaborarea politicilor în domeniile cercetării și inovării, pentru dezvoltarea și finanțarea sistemului de cercetare și inovare. Din componența Consiliului vor face parte reprezentanți ai organelor centrale de specialitate ale statului, precum și personalități științifice recunoscute la nivel național și internațional.

O altă prevedere a proiectului se referă la finanțarea instituțională în domeniile cercetării și inovării. De finanțare instituțională vor putea beneficia organizațiile de drept public din domeniile cercetării și inovării, inclusiv instituțiile de învățământ superior publice.

Modificările aprobate se referă și la evaluarea organizațiilor de drept public din domeniile cercetării și inovării și a personalului științific și științifico-didactic, care este organizată de Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.