186 de tineri și tinere din toate regiunile R. Moldova, inclusiv autonomia găgăuză, de pe malul stâng al râului Nistru, dar și refugiați din Ucraina, au participat la tabăra de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție”.

La tabără, participanții au învățat despre importanța drepturilor omului și cum funcționează sistemul de justiție. Tinerii au aflat mai multe despre securitatea digitală, educația financiară, delincvența juvenilă, riscurile abuzurilor sexuale online și offline, despre consimțământ, nediscriminare și grupurile vulnerabile, despre inteligența emoțională și încrederea în sine.

Conceptualizată în jurul ideii de „justiție accesibilă pentru toți”, tabăra de vară „#YOUthAct – Tinerii pentru Justiție” a contribuit la consolidarea cunoștințelor tinerilor despre propriile drepturi și cum să le revendice.

Participanții au învățat despre instituțiile și mecanismele de protecție ale acestora, despre elaborarea soluțiilor de promovare a drepturilor omului la nivel local și despre abilitarea tinerilor să devină ambasadori ai drepturilor omului în propriile lor comunități.

Tabăra a fost organizată de PNUD Moldova al treilea an consecutiv.

Ediția curentă a fost susținută financiar de Guvernele Germaniei și Japoniei din resurse oferite prin Fondul Organizației Națiunilor Unite pentru Securitate Umană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.