În acest week-end, președinta Maia Sandu a mers într-o vizită de lucru în raionul Ungheni, la serile gospodăriei țărănești care îi aparțin lui Vladislav Glodeanu, om de afaceri care asigură cu producție două mari rețele de magazine din R. Moldova.

În serele lui Vladislav Glodeanu este cultivată, în câteva cicluri, ridiche de lună, varză de China, roșii, castraveți, ardei dulci, gogoșari și pătlăgele vinete. Aici muncesc, la sezon, între 20 și 25 de persoane.

Vladislav povestește că și-a început afacerea imediat după absolvirea facultății pe care a dezvoltat-o treptat. Și-a construit un sistem de irigare din Prut, iar de la AIPA a accesat fonduri pentru dezvoltare.

„Prin multă muncă, dar și cu sprijinul partenerilor de dezvoltare, Vladislav a reușit să creeze o afacere de care este mândru, cu care își întreține familia și unde oferă de lucru oamenilor din localitate”, a spus Maia Sandu.

Prin intermediul unui program finanțat de UE, Vladislav Glodeanu a instalat o seră de tip bloc cu un sistem de încălzire pe biomasă, ceea ce îl ajută să crească mai multe cicluri de roadă, cu costuri mai mici. În cadrul altui proiect UE, au fost construite drumuri de acces către micile afaceri din regiune, de care beneficiază și gospodăria Glodeanu.

Maia Sandu a mai afirmat la Ungheni că anul 2023 este despre susținerea afacerilor, în special a antreprenorilor mici și mijlocii, în acest sens fiind lansate mai multe programe de susținere a afacerilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.