În campania de admitere din acest an, universitățile din Moldova vor propune în total 8704 locuri bugetare, la licență, master, rezidențiat și secundariat clinic.

Din numărul total de locuri bugetare la licență și master, fiecare al patrulea va fi acordat pentru domeniul Științe ale educației (2079 de locuri), alte 1654 de locuri vor fi repartizate pentru candidații care vor alege să studieze la Inginerie și activități inginerești, Tehnologii de fabricație și Arhitectură și construcții.

Pentru domeniul Tehnologii ale informației și comunicațiilor vor fi repartizate 904 locuri bugetare, pentru Sănătate – 937 (rezidențiat și secundariat); 276 de locuri cu finanțare bugetară urmează să fie repartizate domeniilor Științe agricole, Medicină veterinară și Științe ale mediului, iar alte 2854 de locuri bugetare vor fi distribuite pentru candidații la studii la alte specialități.

Comanda de stat pentru anul de studii, care va începe în această toamnă, prevede admiterea la studii de licență a 5307 studenți (la 26 de domenii generale de studiu). La master vor fi admise 2864 de persoane, iar la studii de rezidențiat și secundariat clinic – 427 de persoane. Alte 106 de locuri bugetare vor fi alocate pentru admiterea la studii a cetățenilor străini, în baza contractelor bilaterale încheiate de R. Moldova cu diferite țări. În acest sens, prioritate vor avea cetățenii din Ucraina.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.