La Bălți, oamenii parchează pe unde apucă și încasează amenzi, deoarece nu există suficiente locuri de parcare. Orășenii bat alarma de ani buni, dar autoritățile nu se grăbesc să identifice noi soluții.

Zilnic, pe străzile din orașul Bălți circulă peste 50.000 de mașini, însă locuri de parcare există doar pentru o treime dintre acestea. La acestea se mai adună câteva mii care vin din raioanele învecinate.

Am întrebat localnicii ce opinii au vizavi de problema respectivă și care ar fi soluțiile.

„Majoritatea pietonilor dau vina pe șoferi că nu parchează în locuri autorizate, care nu prea sunt. Cred că mai corect ar fi ca autoritățile să amenajeze mai multe locuri de parcare, apoi să verifice cât de corect parchează șoferii, iar poliția să aplice amenzi celor care încalcă”, spune Victor Grigor.

„Personal, nu sunt afectat de această problemă, însă deseori, întâlnesc mame care nu pot intra în magazine sau alte locuri public, deoarece mașinile parcate în locurile nepermise le blochează trecerea”, ne-a mărturisit Andrei Nedelea.

„E o realitate de coșmar. Mașini peste mașini. Având copil mic, ies mereu cu căruciorul și nu am pe unde trece, mașinile sunt parcate pe trotuare și alte spații publice. Conștientizez că nu au nici o vină șoferii. Dar ce fac autoritățile, chiar nu văd ce se întâmplă?”, se întreabă Galina Ungureanu.

Autoritățile de la Bălți ridică neputincioase din umeri și dau vina pe „planificarea sovietică” a orașului și „croiesc” pe unde pot parcări mici – în curțile de bloc sau în preajma blocurilor de locuit.

Anterior, la Bălți au fost amenajate câteva parcări lângă spital, primărie și palatul de cultură, însă numărul locurilor nu pot acoperi cererea mare.

Marea întrebare a „capitalei de nord” rămâne și în continuare actuală: ,, Bălți, eu unde îmi parchez maina?”.

Valeria Carpenco,
corespondentă comunitară la Bălți

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here