Zece școli din centrul și nordul R. Moldova vor fi dotate cu câte 45 laptopuri și calculatoare performante grație unei donații în valoare de cca. 80.000 de euro, făcute de Guvernul României prin intermediul RoAID – Agenția de Cooperare Internațională pentru Dezvoltare a României, în cadrul unui program implementat de PNUD Moldova.

Echipamentul modern va fi utilizat de peste 6800 de elevi și eleve pentru a studia profesiile viitorului – dezvoltarea web și a aplicațiilor mobile, designul grafic, programarea, inteligența artificială, antreprenoriat și altele.

Astfel, Guvernul României și RoAid s-au alăturat programului „Tekwill în Fiecare Școală” și inițiativei „Laboratoare Digitale”, acestea fiind spații renovate de minim 50 de metri pătrați, echipate cu dispozitive electronice și mobilier necesar pentru studii interactive. În spațiile special dedicate, elevii pot urma cursuri IT sau pot utiliza calculatoarele pentru a-și face temele sau dezvolta abilitățile practice, dacă nu au un dispozitiv electronic acasă.

Anterior, cu sprijinul financiar al României au fost renovate peste 1200 de grădinițe renovate, cumpărate 196 de microbuze școlare. Pe banii României s-a construit un nou corp de clădire la Liceul „Mihai Eminescu” din Comrat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here