Biroul de Cooperare al Elveției în Moldova și Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD) au semnat un acord de 4 milioane de dolari pentru proiectul „Piețe locale reziliente și incluzive în Moldova”.

Proiectul va începe în ianuarie 2023 și are scopul de a consolida dezvoltarea economică locală prin susținerea antreprenoreatului local, promovarea investițiilor și accesului la muncă decentă pentru oameni, în special pentru tineri, femei, persoane cu dizabilități, migranți reveniți și refugiați.

Cu o durată de doi ani, proiectul va sprijini dezvoltarea economică și reziliența a trei microregiuni și 15 comunități, în vederea îmbunătățirii nivelului de trai și a condițiilor de viață a 20.000 de persoane.

Programul va sprijini IMM-urile să acționeze ca și catalizatori ai creșterii economice la nivel local și va încuraja cooperarea în micro-clustere, în funcție de potențialul local de specializare economică.

Cel puțin 105 reprezentanți ai administrației publice locale și sectorului privat vor beneficia de competențe și cunoștințe îmbunătățite privind dezvoltarea locală integrată, specializarea economică la nivel regional, accesul la finanțare și atragerea investițiilor locale.

În perioada 2015-2022, PNUD și Agenția Elvețiană pentru Dezvoltare și Cooperare au desfășurat proiectul „Migrație și dezvoltare locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.