Un acord de colaborare privind digitalizarea celei mai mari instituții de învățământ superior din sudul țării a fost semnat de Universitatea de Stat din Cahul „B.P. Hașdeu”, Universitatea Tehnică a Moldovei (UTM), precum și de proiectul EU4Moldova: Startup City Cahul.

Profesorii de la UTM vor preda anumite materii studenților din sudul țării, în timp ce profesorii USC vor beneficia de suport în perfecționarea programului de studii, astfel încât competențele IT ale studenților din regiunea Cahul să corespundă cu cerințele de pe piața de muncă din acest sector, aflat în continuă transformare.

În prezent, ca parte a proiectului EU4Moldova: Startup City Cahul, în cadrul Universității de Stat din Cahul „B.P. Hașdeu” este elaborat și implementat un sistem informațional de management, urmând a fi digitalizate toate procesele academice.

În cadrul colaborării, programele de studii ale USC vor fi adaptate la specialitățile din domeniul IT, cu scopul de a asigura calitatea și relevanța ofertei educaționale. Profesorii din Cahul vor participa la cursuri de formare și perfecționare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here