Pentru Maia Porombrica, profesoară de matematică și informatică la Liceul Teoretic din satul Sălcuța, raionul Căușeni, totul ce ne înconjoară are conotații digitale, transformă orice idee într-un proiect STEM, iar digitalizarea școlii este visul pe care îl urmează de câțiva ani.

Despre tineri în raport cu digitalizarea, profesoara spune că „tânăra generație înțelege intuitiv mai multe lucruri din domeniul digital, este foarte creativă în ceea ce ține de digitalizare și reacționează pozitiv la inovația digitală și educațională”.

Maia Porombrica spune că visul său încă nerealizat este proiectul de digitalizare a școlii, iar în acest demers aplică la proiectele digitale ale Centrului Național pentru Inovație în educație „Clasa Viitorului”, susținute de Ministerul Educației și Cercetării al R. Moldova, Tekwill și alți parteneri externi.

Profesoara consideră că tinerii nu trebuie să piardă în zadar, ci să se gândească cum să avanseze, să fie competitivi. „Noi încă nu știm ce profesii vor fi în viitor, dar tinerii trebuie să fie pregătiți pentru ele, iar noi, profesorii, lucrăm pentru aceasta”, spune Maia Porombrica.

Alexandrina Veveriță,
Tatiana Cernei,
corespondenți comunitari în s. Sălcuța, raionul Căușeni

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.