Mai mult de jumătate din tineri fac parte din grupuri locale de tineret, iar în jur de 60% dintre ei s-au implicat în activități comunitare.

23% dintre respondenți au spus că implicarea în activități comunitare îi face să se simtă mândri, iar pe 24% –  responsabili.

62% dintre tinerii chestionați spun că implicarea în activități îi ajută să acumuleze mai multă experiență, iar 53% au menționat că își pot dezvolta încrederea în propriile forțe. 47 la sută dintre tineri spun că activitățile sunt un instrument de socializare și comunicare.

Printre barierele care îi împiedică pe tineri să se implice în activități sunt lipsa încrederii în forțele proprii (51%); 39% dintre tineri spun că nu se implică în proiecte comunitare din lipsă de timp; 33% – au indicat ca motiv „gura lumii” și 23% – spun că nu au curaj suficient.

Datele se conțin într-un sondaj realizat de iData în cadrul proiectului „ACT – activiști comunitari tineri”, implementat de către AO Asociația pentru Inovare, Educația s̗i Dezvoltarea Tineretului.

În cadrul sondajului au fost chestionați 790 de tineri din 90 de comunități rurale ale R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.