În Capitală au fost amenajate cinci platforme pentru colectarea deșeurilor menajere, din cele 41 de unități planificate pentru acest an. Acestea au fost instalate în curțile blocurilor de locuințe care sunt dotate cu rețele interioare de evacuare a deșeurilor.

Beneficiari ai acestor platforme vor fi locatarii din aproximativ 62 de blocuri de locuințe din sectoarele capitalei, în care s-a renunțat la utilizarea pe viitor a canalelor interioare evacuare a deșeurilor menajere.

Serviciile municipale de profil au inițiat aceste activități, în baza solicitărilor locatarilor și a gestionarilor fondului locativ, pentru a preveni generarea stării anti-sanitare și combaterea rozătoarelor și insectelor .

Din bugetul municipal au fost alocate surse financiare de cca 4,3 milioane de lei, iar în urma concursului public desfășurat a fost selectat agentul economic care va executa lucrări de amenajare a platformelor.

Alte 110 platforme similare pentru colectarea deșeurilor menajere au fost amenajate în ultimii doi ani în sectoarele capitalei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.