70 de tineri muzicieni au reinterpretat, în acest week-end, la Cetatea Tighina, într-o manieră unică melodii celebrare care însoțesc filmele Oscar. Este vorba de cel de-al patrulea concert organizat la Cetatea Tighina, cu suportul Programului Uniunii Europene „Măsuri de Promovare a Încrederii”, implementat de PNUD Moldova.

În acest an, orchestra a venit în fața publicului cu un program nou. Și componența orchestrei a fost diferită, formată atât de muzicienii din Moldova, Ucraina, România și alte țări.

„Ne bucurăm să revenim cu un nou program cultural la Cetatea Tighina. Am îndrăgit acest loc încă de la primul concert. Aici publicul este inimos și demonstrează un respect aparte pentru artă. E un frumos prilej să vedem cum muzica devine cel mai bun ambasador, prin aproprierea celor două maluri”, a menționat Andriano Marian, fondatorul și dirijorul Moldovan National Youth Orchestra.

Foto: PNUD Moldova

„Găzduim acest concert pentru a patra oară. Ne bucurăm că se formează o tradiție ca la cetate, un loc plin de istorie, să se desfășoare proiecte culturale comune. Cine a venit mai devreme la concert a avut ocazia să vadă și lucrările de restaurare de la cetate, care sunt în desfășurare. Sperăm să fie continuată această tradiție și la următoarea ediție cetatea să fie deja restaurată”, a declarat Alexandr Iaskov, directorul cetății Tighina.

Concertul face parte din seria de șase spectacole organizate în contextul Anului European al Tineretului, cu suportul financiar al Uniunii Europene, în colaborare cu Ministerul Culturii, Ministerul Educației și Cercetării și PNUD.

Proiectele culturale și lucrările de restaurare de la Cetatea Tighina, finanțate de Uniunea Europeană, urmăresc creșterea potențialului turistic al regiunii. Programul UE „Măsuri de promovare a încrederii”, implementat de PNUD, contribuie la sporirea încrederii între locuitorii ambelor maluri ale râului Nistru, prin implicarea cetățenilor în proiecte comune.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.