duminică, iulie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sistemul MDelivery s-a lansat în Moldova

După o perioadă de testare în care și-a demonstrat eficiența și utilitatea, noul sistem informațional MDelivery (mdelivery.gov.md) a fost lansat, recent, la Chișinău.

Diverse acte solicitate de la instituțiile publice vor ajunge direct la ușa beneficiarului, prin curier, inclusiv peste hotarele țării. Soluția digitală, implementată cu suportul Băncii Mondiale, conectează prestatorul de servicii publice, furnizorul de servicii poștale și beneficiarul și vine să reducă vizitele la ghișeu, timpul de așteptare, aglomerația pentru ridicarea actelor, dar și numeroase deplasări pentru cetățenii din diasporă.

Directorul Agenției Servicii Publice, Mircea Eșanu, a accentuat utilitatea și eficiența serviciului, menționând că lansarea acestuia se datorează lucrului unei echipe mari: „Era absolut evidentă necesitatea creării unei asemenea platforme care are un șir de avantaje. De la începutul anului, ASP a prestat circa 3,6 milioane de servicii, mai mult din jumătate fiind solicitări de pașapoarte, acte de identitate sau acte confirmative, care acum vor putea fi livrate acasă”.

Serviciul MDelivery a fost creat de Agenția de Guvernare Electronică, în cadrul proiectului Modernizarea Serviciilor Guvernamentale, cu suportul Grupului Banca Mondială, și a fost testat în cinci localități – Leova, Telenești, Chișinău, Bălți și Criuleni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -