sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Istorii de succes
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

FOTO. O acțiune extraordinară de ajutorare a unor refugiați ucraineni a fost realizată cu implicarea unor tineri dintr-un sat din nordul țării

Acasă Articole Asociere şi întruniri FOTO. O acțiune extraordinară de ajutorare a unor refugiați ucraineni a fost...

Au vândut sătenilor bilete la film și au adunat bani pentru ca să poată ajuta refugiații ucraineni găzduiți în sat la ei – Mihăileni, raionul Râșcani. Este vorba de o acțiune a unui grup de tineri reuniți în organizația locală „Tinerii Mihăilenari”.

Zilele trecute, tinerii au vândut bilete în sumă totală de circa 500 de lei la un film proiectat în Casa de Cultură Mihăileni, iar cu banii adunați au cumpărat câteva baxuri de apă, cutii cu biscuiți, șervețele umede, uscate și prosoape de bucătărie.

Au mers cu toate aceste cadouri, cumpărate din tot sufletul, la Centrul multifuncțional „Dumitru Mustață” din sat, unde sunt găzduiți cetățeni ucraineni.

„Nu știam că există oameni atât de buni precum sunt în Moldova. În drum spre acest centru, ne-am rătăcit, iar o doamnă ne-a însoțit și chiar ne-a oferit bani”, povestește Elizaveta, o elevă de clasa a VI-a refugiată, împreună cu mama, fratele și bunica, din orașul Dnipro.

Tinerii din Mihăileni au discutat cu semenii lor ucraineni, s-au cunoscut mai bine și au legat prietenii. Ei spun că vor mai reveni cu drag la centru pentru a ajuta oamenii aflați în dificultate.

„M-am încărcat cu energie maximă alături de tinerii refugiați, comunicând activ cu ei, am conștientizat că viața poate lua, la un moment dat, o întorsătură radicală. E atât de important să fim acum alături de ei”, mărturisește Luminița Cojocari, membră a echipei.

Chiar dacă lucrătorii Centrului multifuncțional „Dumitru Mustață” din Mihăleni sunt epuizați și sprasolicitați, ei, totuși, găsesc forțe să facă față situației în fiece zi pentru a ajuta refugiații, iar pentru asta merită tot respectul și susținerea comunității. Până acum, centrul din Mihăileni a găzduit aproximativ 200 de refugiați.

Amintim că membrii Organizației „Tinerii Mihălenari” au lansat inițiativa inedită de a ajuta refugiații ucraineni, organizând prezentarea filmului „Divergent”. A fost și o acțiune de solidaritate cu poporul ucrainean, or în vânzare au fost puse și bilete la preț special pentru cei care au venit la film îmbrăcați în haine care să conțină culorile albastră și galbenă, adică cele ale steagului Ucrainei.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în s. Mihăileni, Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -