marți, noiembrie 21, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Acțiune inedită a unor tineri în susținerea refugiaților din Ucraina într-un sat din nordul țării

Acasă Articole Asociere şi întruniri Acțiune inedită a unor tineri în susținerea refugiaților din Ucraina într-un sat...

Au vândut bilete la film, iar banii adunați vor fi direcționați în susținerea refugiaților ucraineni. Este isprava unor tineri din satul Mihăileni din raionul Râșcani, care s-au implicat în ajutorarea unor cetățeni din țara vecină care au fugit de război și se bucură acum de ospitalitatea locuitorilor satului Mihăileni.

Vineri, 11 martie, la Casa de Cultură Mihăileni, tinerii au propus două tipuri de bilete. La prețul de cinci lei au fost vândute bilete pentru cei veniți la film îmbrăcați în haine de culoare galbenă și albastră, de culoarea steagului ucrainean, și la costul de 10 lei – pentru cei îmbrăcați în articole vestimentare de alte culori.

„Am identificat problema refugiaților și am hotărât să ne implicăm astfel în ajutorarea lor”, spune Gheorghe Moscalu, membru al grupului de inițiativă „Tinerii Mihăilenari”.

Tinerii spun că banii adunați de pe urma vânzării biletelor la filmul „Divergent” vor fi folosiți pentru susținerea refugiaților.

De menționat că în satul Mihăileni a fost organizată o Celulă de criză care acordă suport refugiaților din Ucraina. Centrul multifuncțional „Dumitru Mustață” din localitate și-a deschis larg ușile pentru refugiați, punând la dispoziție 34 de locuri de cazare. Aici, ei sunt asigurați cu hrană și alimente, servicii medicale și au parte de consiliere. În jur de o sută de refugiați – femei și copii – deja au beneficiat de serviciile centrului din Mihăileni.

Nicoleta ALBOT,
corespondentă comunitară în s. Mihăileni, Râșcani

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -