12 C
Chișinău
miercuri, octombrie 20, 2021
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sindicatele din Educație și ministerul de resort ar fi ajuns la un numitor comun în problema vaccinării cadrelor didactice

Acasă Chișinău mun. Sindicatele din Educație și ministerul de resort ar fi ajuns la un...

Factori de decizie ai Sindicatelor din Educație, ministerului Educației și Cercetării, Parlamentului, dar și specialiști în epidemiologie au discutat astăzi „problema securizării mediului de studii în instituțiile de învățământ”, în contextul deciziilor recente ale CNESP. Printre acestea este și măsura care prevede că profesorii nevaccinați trebuie să prezinte o dată la 14 zile testul pentru Covid-19 care va fi făcut din surse proprii.

Anterior, sindicatele de profil au criticat decizia respectivă, calificând măsura drept un abuz. Astăzi, Sindicatele din Educație au anunțatau agreat un comunicat comun cu ministerul de resort.

Comunicatul de astăzi arată că, în perioada imediat următoare, vor fi conjugate eforturile pentru a asigura o mai bună informare a comunităților educaționale privind importanța vaccinării pentru a securiza mediul școlar. Autoritățile își propun ca până la 1 octombrie să fie atinsă o rată de vaccinare de cel puțin 95% în rândul angajaților din instituțiile educaționale.

În prezent, peste 450 de instituții de învățământ general din țară au raportat o rată de vaccinare de 100% a cadrelor didactice.

OPINII ALE PARTICIPANȚILOR LA DISCUȚIE:

  • „Într-o situație de risc major ca cea de acum, cu atât mai importantă devine responsabilizarea fiecărui cadru didactic, managerial sau nedidactic, dar și a părinților, a tuturor adulților. Nu ne putem permite să-i condamnăm pe copiii și tinerii noștri la pierderi în învățare care să le pericliteze viața de mai departe. Acum, când în țară există vaccin suficient, ar fi o mare greșeală să nu folosim această șansă”, a menționat Liliana Nicolaescu-Onofrei, șefa comisiei parlamentare pentru Cultură, Educație, Cercetare, Tineret, Sport și Presă.
  • „Înțelegem importanța imunizării colective și vom depune tot efortul pentru a sprijini instituțiile educaționale și cadrele didactice. Am transmis în adresa CNESP propunerile noastre și sperăm că se vor găsi soluții viabile. În parteneriat cu Ministerul Educației și Cercetării, vom contribui și mai departe la organizarea unor sesiuni pentru colectivele de muncă, cu participarea specialiștilor din domeniul epidemiologiei”, a menționat Ghenadie Donos, președintele Sindicatului pentru Educație.
  • Siguranța copiilor și, implicit, a întregii comunități trebuie să fie prioritatea noastră, a tuturor”, a menționat Anatolie Topală, ministrul Educației.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -