sâmbătă, iulie 20, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Primarul unui oraș din Moldova, numit președinte al unei platforme din UE a autorităților locale

Acasă Articole Asociere şi întruniri Primarul unui oraș din Moldova, numit președinte al unei platforme din UE...

Primarul municipiului Edineț, Constantin Cojocaru, urmează să devină președinte al CORLEAP – forumul politic al autorităților locale și regionale din Uniunea Europeană și din țările din cadrul Parteneriatului Estic.

Anunțul a fost făcut, recent, în cadrul ședinței Consiliului de Administrare al Congresului Autorităților Locale din Moldova (CALM), de către Viorel Furdui, directorul executiv al organizației.

Primarul Constantin Cojocaru deține și funcția de vicepreședinte CALM. Este la al patrulea mandat de primar al orașului Edineț.

CORLEAP este singura platformă a UE care oferă oportunitatea de a analiza contribuția orașelor și regiunilor la dezvoltarea Parteneriatului Estic, iar țările implicate sunt Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova și Ucraina. CORLEAP este formată din 36 de membri regionali și locali, inclusiv 18 reprezentanți ai celor șase țări-partenere estice. Fiecare țară parteneră din est deține trei locuri.

De menționat că și alți reprezentanți ai CALM dețin funcții importante în foruri europene. Președintele CALM, Tatiana Badan, primar al satului Selemet, raionul Cimișlia, este, din aprilie a.c., președinte al Rețelei Asociațiilor Autorităților Locale din Sud-Estul Europei NALAS, iar primarul de Chișinău, Ion Ceban, este președintele delegației R. Moldova la Congresul Autorităților Locale și Regionale al Consiliului Europei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -