sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

În R. Moldova va fi instituită Autoritatea Feroviară

Acasă Regiuni Chișinău mun. În R. Moldova va fi instituită Autoritatea Feroviară

Crearea Autorității Feroviare este prevăzută în proiectul Codului transportului feroviar, care a fost avizat, recent, de Guvern.

Autoritatea Feroviară va fi organul de control și monitorizare a sectorului. Instituția va implementa și realiza politicile în domeniul transportului feroviar și va garanta siguranța feroviară.

Codul transportului feroviar mai prevede restructurarea sectorului feroviar, excluderea monopolului, liberalizarea serviciilor de transport feroviar și crearea unui climat investițional echitabil.

Proiectul Codului stabilește mecanisme mai riguroase de protecție a drepturilor pasagerilor și asigurarea calității serviciilor de transport. Statul, potrivit documentului, va avea dreptul să examineze posibilitatea compensării unor cheltuieli și investiții efectuate de operatorii de transport feroviar de pasageri, prin subvenționarea acestora.

Elaborarea și adoptarea Codului transportului feroviar e o măsură ce ține de racordarea legislației în domeniu cu obiectivele Acordului de Asociere cu UE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -