luni, noiembrie 20, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Președinta Estoniei: Georgia, Ucraina și Moldova încă nu sunt pregătite de aderarea la UE

Acasă Articole Altele Președinta Estoniei: Georgia, Ucraina și Moldova încă nu sunt pregătite de aderarea...

Președinta Estoniei, Kersti Kaljulaid, a declarat într-un interviu pentru portalul ucrainean Европейская правда că nici Georgia, Ucraina și nici R. Moldova nu îndeplinesc încă cerințele pentru aderarea la UE. Aceste țări ar avea nevoie de 20 de ani de muncă pentru a adera comunitatea europeană. Șeful diplomației de la Kiev a calificat inadecvată declarația președintei Kaljulaid.

Într-un interviu pentru „Европейская правда”, Kaljulaid a vorbit despre perspectivele țărilor Parteneriatului estic de a adera la NATO și la UE.

„Mi-aș dori ca UE să fie mai ambițioasă în problema extinderii. Avem nevoie de un fel de soluții pentru țările Parteneriatului estic – fie le oferim membrii deplini, fie creăm un nou format pentru aceste trei țări (Ucraina, Georgia și R. Moldova) care au ambiții. Aderarea la UE are o serie de condiții. Pentru a fi sincer, niciuna dintre cele trei țări nu îndeplinește criteriile de aderare. Probabil că veți avea nevoie de 20 de ani de muncă pentru a obține această pregătire. Toate cele trei țări au probleme cu justiția”, – a declarat Kaljulaid în interviul citat de zdg.md.

În context, ministrul de Externe al Ucrainei, Dmytro Kuleba, a spus că „autoritățile ucrainene sunt dezamăgite de declarațiile președintei Estoniei.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -