vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Sindicatele din educație: decizia ca profesorii neimunizați să achite testul COVID din surse proprii este un abuz

Acasă Regiuni Chișinău mun. Sindicatele din educație: decizia ca profesorii neimunizați să achite testul COVID din...

Sute de profesori din întreaga țară ar fi nemulțumiți de hotărârea CNESP, potrivit căreia profesorii neimunizați ar urma să facă, din surse proprii, teste pentru COVID o dată la 14 zile. Decizia autorităților este un abuz și o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești. Aceasta este reacția Federației Sindicale a Educației și Științei.

Sindicatele din educație atrag atenția autorităților că toți pedagogii achită lunar asigurarea medicală în valoare de 9% din salariu, iar acest fapt le permite să beneficieze gratuit atât de testele rapide antigen, cât și de cele PCR. Mai mult, există o categorie de persoane care manifestă reacții adverse la vaccinare sau au contraindicații medicale.

„Încercarea autorităților de orice nivel de a „lega” procesul de vaccinare cu îngrădirea Drepturilor Constituționale la Muncă, la Sănătate și la Viață reprezintă un abuz și o încălcare flagrantă a drepturilor și libertăților cetățenești”, consideră sindicatele.

Imunizarea populației e un lucru necesar pentru a depăși criza pandemică, dar – menționează sindicatele – important este să se respecte principiul benevol al vaccinării, să se evite orice tip de abuz sau intimidare.

Amintim că ieri, ministrul Sănătății, Ala Nemerenco, a anunțat că CNESP recomandă ca profesorii care nu sunt vaccinați vor trebui să-și facă, din surse proprii, teste pentru COVID o dată la 14 zile.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -