sâmbătă, mai 18, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Au fost lansate concursurile internaționale pentru modernizarea parcurilor din zona ultracentrală a Capitalei

Acasă Articole Accesibilitatea infrastructurii şi clădirilor Au fost lansate concursurile internaționale pentru modernizarea parcurilor din zona ultracentrală a...

Primăria municipiului Chișinău a anunțat despre lansarea concursurilor internaționale pentru selectarea celui mai bun concept de reamenajare a Grădinii Catedralei și Grădinii Publice „Ștefan cel Mare și Sfânt”.

La concurs pot participa birouri de arhitectură și cele de arhitectură peisajeră din întreaga lume. Se acceptă participarea echipelor interdisciplinare în componența cărora se vor regăsi specialiști inclusiv din arhitectură peisajeră, programării socio-culturale a parcurilor, proiectării arhitecturale și urbanism etc. Conform caietului de sarcini, printre cerințele obligatorii sunt: acordarea priorității zonelor de landșaft, păstrarea rețelei existente de alei și poteci, păstrarea vegetației originale sănătoase și de valoare etc.

Concursul se va desfășura în două etape: conceptul și, respectiv, proiect structurat în conformitate specificațiilor tehnice. Cea de-a doua etapă urmează să se încheie la mijlocul lunii octombrie, când vor fi anunțate trei lucrări finaliste și va fi organizată o expoziție a proiectelor participante la concurs. Pentru locurile doi și trei vor fi oferite premii bănești de 6000 de euro și 4000 de euro.

Din consiliul de experți ai concursului fac parte cinci persoane, inclusiv un reprezentat al Mitropoliei Moldovei. Iar din juriu fac parte arhitecții Anatol Pânzaru, Evghenii Smolin, Gheorghe Bulat, Tamara Nesterov, Svetlana Dogotaru, Vitalie Iaţiuc. Parte a juriului este și votul publicului, deoarece lucrările vor fi consultate cu locuitorii orașului.

E de menționat că cele două grădini publice, monumente ocrotite de stat, se află în centrul istoric al Chișinăului, perimetru ce va fi inclus în noul Plan Urbanistic Zonal Centru. Scuarul Catedralei a fost fondat în 1836, , iar Grădina Publică „Ștefan cel Mare” în 1825.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -