vineri, mai 17, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Scuarul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău vor fi modernizate în 2022

Acasă Regiuni Chișinău mun. Scuarul Catedralei și Grădina Publică „Ștefan cel Mare” din Chișinău vor fi...

Primăria Chișinău și Casa Editorială DAS au anunțat despre finalizarea tuturor procedurilor pentru lansarea oficială a concursului de proiecte pentru modernizarea Scuarului Catedralei și a Grădinii Publice „Ștefan cel Mare” din Chișinău. Condițiile tehnice vor fi făcute publice la 15 iulie.

Concursul pentru desemnarea celor mai reușite proiecte va fi organizat și desfășurat de Casa Editorială DAS. Primarul general al Chișinăului, Ion Ceban, a afirmat, azi, într-o conferință de presă, că autoritățile își doresc un concurs transparent și cât se poate de participativ.

„Lucrările propriu-zise de modernizare ar putea începe în vara anului viitor. În buget vom planifica sursele necesare. Acum suntem în discuți și cu parteneri străini în vederea coparticipării la modernizarea și reamenajarea acestor spații”, a spus edilul.

Potrivit lui, Chișinăul trebuie să devină unul dintre orașe cu cele mai multe spații verzi din Europa.

„Aceste zone verzi din inima Capitalei sunt mândria țării și trebuie reabilitate. Chișinăul este un oraș verde și trebuie să devină cea mai verde capitală europeană. Acest lucru este posibil dacă ne concentrăm eforturile”, a spus primarul Ion Ceban.

Edilul a mai spus că toate calculele pentru reabilitarea celor două parcuri vor fi făcute după desemnarea câștigătorului. Atunci, spune primarul, vor fi făcute toate evaluările pentru reabilitarea aleilor, mobilierului urban, a zonelor recreative etc.

Violeta Darsalia, reprezentanta Casei Editoriale DAS, a menționat că organizatorii așteaptă cât mai multe proiecte de modernizare a celor două spații verzi din centrul Chișinăului. La 15 iulie va fi publicată informația tehnică despre concurs. Cele mai reușite proiecte vor fi desemnate inclusiv cu votul locuitorilor Chișinăului, întrucât proiectele vor fi publicate pe Internet, procedura fiind parte a jurizării.

Scuarul Catedralei a fost fondat în 1836, odată cu Catedrala Mitropolitană. Grădina Publică „Ștefan cel Mare” datează cu 1825. Ambele spații verzi reprezintă monumente de arhitectură peisajeră și sunt protejate de stat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -