vineri, aprilie 19, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un centru de tehnologii informaționale va fi creat la Universitatea din Cahul

Acasă Regiuni Cahul Un centru de tehnologii informaționale va fi creat la Universitatea din Cahul

Administrația Universității de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, cea mai importantă instituție de învățământ din sudul țării, intenționează să creeze un important centru de tehnologii informaționale.

Viitorul Centrul ar urma să devină o platformă ce-i va reuni pe toți pasionații de tehnologii informaționale din Cahul și din întreaga regiune de sud.

Proiectul creării Centrului de tehnologii informaționale la Universitatea din Cahul va fi un proiect realizat de universitate, în parteneriat cu Primăria Cahul și alte instituții. Digitalizarea procesului de învățământ și dezvoltarea regiunii sunt câteva din obiectivele viitorului centru.

„În prezent suntem preocupați de digitalizarea procesului de învățământ, fiindcă pandemia ne-a demonstrat necesitatea ca atât tinerii, cât și profesorii să aibă abilități din domeniul IT. În acest scop, în cadrul unui proiect amplu dedicat regiunii – Start-Up Sity Cahul, vrem să construim un centru de tehnologii informaționale în campusul universitar”, a informat, într-un interviu, Sergiu Cornea, rectorul instituției.

Universitatea de Stat „B.P. Hașdeu” din Cahul, una dintre cele mai tinere din țară, are diverse proiecte de  colaborare cu universități din România, Germania, Belarus, Ucraina și Turcia. La Universitatea din Cahul sunt deschise trei facultăţi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -