vineri, septembrie 22, 2023
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Un festival prestigios din România face o campanie de strângere de fonduri pentru reconstruirea Filarmonicii de la Chișinău

Acasă Articole Altele Un festival prestigios din România face o campanie de strângere de fonduri...

Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani” devine, începând de anul acesta, partener în România al Filarmonicii de la Chișinău, colaborare care, pe lângă obiectivele artistice, vizează campania de strângere de fonduri pentru reconstrucția aceste instituții de cultură, care a fost mistuită de un incendiu produs în luna septembrie, anul trecut.  

„Suntem alături de autorități, de muzicieni și de publicul basarabean. Au pierdut un centru cu imensă valoare simbolică. Este o dramă care are un impact major asupra tuturor. Contăm pe sprijinul tuturor organizațiilor publice și private în acest demers nobil de ajutorare a fraților noștri din R. Moldova”, a menționat Marian Jurgiu, directorul Festivalului.

„Ne-am propus să facem o campanie activă pentru colectarea fondurilor necesare reconstrucției. Festivalul Regal de Operă „Virginia Zeani”, prieten cu tradiție, ne este alături în acest demers, urmând să dezvoltăm împreună proiecte în măsură să le vorbească despre importanța instituției noastre celor care au gust pentru frumos și disponibilitatea să ajute”, a spus Svetlana Bivol, directorul Filarmonicii „Serghei Lunchevici” din Chișinău.

Presa română scrie că o ediție specială a Festivalului Regal de Operă „Virginia Zeani” va avea loc, în perioada 20-22 august, în spații publice și centre culturale din Târgu Mureș. Virginia Zeani (Zehan ) este una dintre marile soprane ale lumii, născută în 1925 în Transilvania.

Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici” din Chișinău fost distrusă, în întregime, la 24 septembrie 2020 de un puternic incendiu. Instituția a fost fondată în 1940, iar în timp a devenit una dintre cele mai importante instituţii concertistice din R. Moldova.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -