marți, mai 21, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol a revenit la „activitatea funcțională”

Acasă Articole Drepturile copilului Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol a revenit la „activitatea funcțională”

Liceul Teoretic „Lucian Blaga”, singura instituție de învățământ de la Tiraspol cu predare în limba română în baza grafiei latine, a revenit la activitatea funcțională. Biroul politici de reintegrare a anunțat că au fost depășite toate „dificultăților”.

Amintim că săptămâna trecută autoritățile secesioniste transnistrene au refuzat înregistrarea Liceului „Lucian Blaga”, suspendând astfel activitatea instituției de învățământ pe un termen de cel puțin trei luni.

Într-un comunicat al Biroului politici de reintegrare se arată că situația a fost soluționată.

„S-a reușit depășirea dificultăților anterior remarcate și revenirea la o activitate funcțională a instituției, cu desfășurarea pregătirilor necesare pentru începutul noului an școlar și organizarea unui proces de studii calitativ”, se menționează în comunicat.

Pe aceeași temă Decizie abuzivă la Tiraspol! Activitatea Liceului „Lucian Blaga” a fost suspendată

Biroul politici de reintegrare amintește că, anterior, dificultăți aproximativ similare au fost raportate și din partea Liceului „Evrika” din Râbnița, dar și în acest caz au fost dispuse măsuri prompte întru revenirea proceselor în albia normalității.

Autoritățile de la Chișinău dau asigurări că vor monitoriza constant situația tuturor celor opt instituții de învățământ cu predare în grafie latină din regiunea transnistreană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -