vineri, iunie 14, 2024
  • Prima pagină
  • Trimite un articol
  • Despre noi
  • Contacte

Decizie abuzivă la Tiraspol! Activitatea Liceului „Lucian Blaga” a fost suspendată

Acasă Articole Drepturile copilului Decizie abuzivă la Tiraspol! Activitatea Liceului „Lucian Blaga” a fost suspendată

Autoritățile secesioniste transnistrene au refuzat înregistrarea Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din mun. Tiraspol, suspendând astfel activitatea instituției de învățământ pe un termen de cel puțin trei luni. Liceul este singura instituție cu predare în limba română din Tiraspol.

Abuzul a fost constatat în cadrul monitorizării respectării dreptului la educație a copiilor din regiunea transnistreană, potrivit Maiei Bănărescu, avocat al poporului pentru drepturile copilului.

Avocatul poporului atrage atenția că, în asemenea circumstanțe, copiii de la această instituție nu vor putea fi încadrați în procesul educațional în noul an școlar. Acest fapt, potrivit Maiei Bănărescu, îngrădește realizarea efectivă a drepturilor copiilor la educație, conform Convenției ONU pentru drepturile copilului.

Avocatul poporului Maia Bănărescu a sensibilizat autoritățile de resort de la Chișinău în vederea asigurării respectării drepturilor copiilor la educație. Deocamdată, nici ministerul Educației, nici Biroul Politici de Reintegrare nu au reacționat la demersurile avocatului poporului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole

Toate

Aboneaza-te la newsletter-ul nostru

Pentru a fi actualizat cu toate noutățile

- Advertisment -